Linkuri accesibilitate

30.12.99 - Interviu cu ex-premierul Radu Vasile


Radu Vasile cu Nestor Rateș în studioul Europei Libere la Praga
Radu Vasile cu Nestor Rateș în studioul Europei Libere la Praga

Fostul premier explică poziția în care se găsește după exluderea sa din PNȚCD și pierderea puterii.

30 decembrie 1999

Extras din emisiunea „Actualitatea românească

Interviu cu fostul premier Radu Vasile, realizat de Nestor Rateş.

Radu Vasile a pierdut în mai puţin de o lună funcţia de prim ministru şi a fost exclus din partidul naţional ţărănist (PNȚCD), evenimente pe care până acum nu le-a comentat.

„...nu pot spune că este un lucru ce poate fi trecut uşor cu vederea. Faptul că am fost exclus din partidul în care am fost prezent din ianuarie 1990 ... este o decizie pe care o consider absolut abuzivă, lipsită de onoare din partea celor care au luat-o si care în esenţă se traduce prin aceea că s-a optat între Radu Vasile, secretar general al partidului, fost prim ministru, şi cei doi, Galbeni şi Opriş considerându-se că ei reprezintă trecutul şi viitorul partidului...”

Radu Vasile explică însă că fidelitatea sa faţă de partid este încă suficient de mare ca să nu facă nici o declaraţie sau gest care ar putea dăuna partidului, ar putea duce la „ruperea” partidului.

Mai mult, Radu Vasile reafirmă că nu va intra în alt partid, acum că nu a reuşit să transforme PNŢCD din interior, într-un adevărat „partid popular european”.
XS
SM
MD
LG