Linkuri accesibilitate

Timpul: infrastructură și condiții de studii nesatisfăcătoare la Universitatea Pedagogică de Stat


Românii n-au avut niciodată parte de o explicaţie satisfăcătoare pentru întrebarea de ce revoluţia lor a fost cea mai sângeroasă din Europa de Est, scrie cotidianul TIMPUL despre evenimentele tragice de acum două decenii. Istoricii susţin că militarii au ucis peste 1.500 de anticomunişti pe teritoriul României, începând cu 16 decembrie. Mulţi dintre români consideră că Revoluţia din decembrie 1989 a fost una „furată”, şi că, deşi comunismul a murit, sunt de părere ziariştii, comuniştii – nicidecum.

Ziariştii de la TIMPUL bat alarma! Deşi ministrul Educaţiei promite că va fi foarte dur cu rectorii şi directorii care cred că instituţiile de învăţământ sunt SRL-uri, iată că administraţia Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă” ridică lunar salarii între 12-14 mii de lei, aproape de două ori mai mult decât primeşte un deputat sau un ministru. Asta în timp ce studenţii şi profesorii de aici spun că infrastructura şi condiţiile de studii sunt nesatisfăcătoare.

Actuala coaliţie mai devreme sau mai târziu se va destrăma, scrie politologul Vitalii Andrievschii pe portalul de informaţii si analiza AVA.MD. Pe de altă parte, adaugă Andrievschi, şi Partidul Comuniştilor se pare că va avea aceeaşi soartă. Andrievschii este de părere că Moldova are nevoie de un nou proiect politic, reprezentanţii căruia ar putea să-şi asume responsabilitatea actului de guvernare. Şanse ca un astfel de proiect, din fericire, scrie politologul, sunt. Despre ce este vorba aflaţi accesînd AVA.MD.

Cotidianul de peste Prut, ROMÂNIA LIBERĂ, scrie că pe plan extern, România îşi doreşte în următorii ani să devină un jucător important la Marea Neagră, dar şi să-şi normalizeze cu Republica Moldova, pe care să o sprijine în parcursul ei european.

Bugetul pentru 2010 este unul realist sau antisocial, se întreabă ziariştii de la KOMSOMOLSKAIA PRAVDA. Ei scriu că la anul ne aşteaptă o îngheţare a salariilor şi reducere a cheltuielilor sociale, pe de altă parte însă Guvernul promite să ieftinească poliţa de asigurare medicală şi să majoreze un şir de îndemnizaţii socială.
XS
SM
MD
LG