Linkuri accesibilitate

Spicuiri din mediile de informare la început de săptămînă


Ştirea Zilei publica povestile a doi tineri moldoveni plecaţi să inveţe in Turcia. Tinerii spun ca dupa absolvire sunt dispusi sa revina in Moldova si sa lucreze pentru un salariu decent, dacă nu, vor pleca la muncă în Rusia sau in Statele Unite.

Analistul politic Denis Cenuşă scrie pe blogul lui că în anul 2009 în premieră, a avut loc responsabilizarea civică a emigranţilor moldoveni de peste hotare, în paralel cu reacţiunea tinerei generaţii faţă de forţele politice clonate din reminiscenţele sovietice.

Ziarul rus New Times.ru are o listă cu cele mai importante evenimente din anul 2009. Printre ele şi protestul din luna aprilie din Republica Moldova. Publicaţia scrie că această revoltă este un eveniment important nu numai pentru Moldova dar şi pentru celelalte ţări ex-sovietice.

Iar postul de radio german “Deutsche Welle” apreciază apropierea dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova drept “fără precedent”. Asta pentru că planurile guvernului pentru începutul lui 2010 ar fi initierea discutiilor in legatura cu semnarea acordului de asociere, comerţul liber şi regimul liberalizat de vize.
XS
SM
MD
LG