Linkuri accesibilitate

Jurnalist de scandal asasinat de mafia bulgară


Primul asasinat al crimei organizate după instalarea la putere a guvernului condus de ex-generalul de poliţie Boiko Borisov

In centrul Sofiei, la numai 50 de metri de la directia politiei municipale si Palatul Justitiei, a fost impuscat Bobi Tzankov, cunoscut ziarist de radio, autor al unor emisiuni de scandal. Atacantii au anihilat cu arme de foc cei doi bodyguarzi ai lui Tzankov dupa care au tras trei focuri de arma in ziarist. El a decedat la fata locului, iar bodyguarzii au fost internati la spitalul militar central in stare foarte grava.

Pe data de 14 noiembrie anul trecut Tzankov a declarat ca unul din capii lumii interlope - Stefan Bonev, zis Sako - l-a amenintat cu moartea daca nu va inceta sa mai scrie despre disparitia unui concurent al lui in piata narcoticelor – Meto Ilienski.

In ultimul timp, Tzankov a devenit noul scriitor al mafiei bulgare. El a publicat mai multe articole in presa de scandal. Intretimp au aparut informatii despre legaturile sale cu Zlatomir Orsov – zis Bareta, anchetat sub acuzatia de comert cu narcotice si tentative de asasinat.

Asasinarea lui Tzankov este prima actiune publica a crimei organizate dupa instalarea la putere a guvernului condus de ex-generalul de politie Boiko Borisov.

Cunoscutul ziarist de scandal a avut soarta scriitorului Gheorghi Stoev care, ca si el, a inceput sa-si publice amintirile sale din vrema cand a fost implicat personal in actiunile mafiei. Stoev a fost impuscat in cap de un asasin anonim pe data de 7 aprilie in apropierea hotelului “Pliska”.

In 2006 Tzankov a fost ranit in fata locuintei sale. In 2005 o bomba a fost detonata in fata locuintei parintilor sai. Tzankov a mai supravietuit un alt atentat cu arma de foc. In 2004 s-a aflat ca printre bodiguarzii ziaristului de scandal s-au numarat si cativa ofiteri din serviciul pentru paza si protocol.

Impotriva sa au fost initiate mai multe anchete penale sub acuzatia de frauda. Cativa oameni de afaceri, printre care Vania Cervenkova care a supravietuit un atentat cu bomba, l-au acuzat de deturnarea mai multor zeci de mii de euro.
XS
SM
MD
LG