Linkuri accesibilitate

Integrarea europeană nu va fi simplă.


Un interviu cu Iurie Leancă în „Timpul”.

Integrarea europeană nu va fi simpla dar nici imposibilă, declară ministrul de Externe şi Integrare Europeană Iurile Leancă intr-un interviu pentru cotidianul Timpul. Despre cum vor fi reanimate relaţiile cu Statele Unite ale Americii, China, Spania dar şi despre insemnătatea semnarii acordului de asociere dintre Moldova şi Uniunea Europeană pentru simplii cetăţeni aflaţi tot din interviu publicat in Timpul.

Arcadie Gherasim scrie in acelasi ziar că ideea ridicarii unui monument al victimelor torturii din 7 aprilie este remarcabilă, doar ca ar trebui extinsă. Victimele torturii, scrie editorialistul sunt doar o parte dureroasă din revolutia tinerilor, care ar trebui privita ca un tot intreg.

Constantin Tănase se întreabă dacă 2010 va fi anul schimbarilor sau anul iluziilor pierdute. Editorialistul face o listă a riscurilor anului 2010, printre care conservarea şi legitimarea morală a sistemului comunist, ameţelile noilor autorităţi de pe urma succesului şi trecerea ziarelor la format electronic. Din acest motiv, scrie Constantin Tănase, o bună parte din populaţia şi aşa slab informată va deveni şi mai neinformată.

Ziarul Komosomolskaia Pravda tine sa amintească cititorilor fin Moldova ce s-a intamplat cu preţurile la inceputul acestui an. Vodkă ieftină nu veţi mai găsi, veţi plăti taxe mai mari pentru imobile, gazul devine mai scump, la fel benzina şi motorina.

RosBusinessConsulting
, un alt ziar rus, scrie că Guvernul de la Chisinau şi-a indeplinit toate angajamentele asumate in timpul negocierilor cu FMI şi ca la reuniuniea din 29 ianuarie FMI va aproba finanţarea de 590 de milioane de dolari cu scopul stabilizarii macroeconomice a Moldovei şi redresarea economică.

Subiectul filmelor dublate in limba rusă a ajuns si in atenţia ziarului Vzglead din Rusia. Autorul precitzeaza că in ianuarie 2008 si Ucraina a luat asemenea măsuri de interzicere a filmelor dublate in limba rusă şi ceea ce a dus la falimentarea cinematografelor din regiunea Crimeea.
XS
SM
MD
LG