Linkuri accesibilitate

Jurnal de Chișinău: Steaua AMN și PCRM apune


Partide cu probleme identitare...

In Jurnal de Chisinau, Nicolae Negru scrie că declanşarea „războiului fasolei” în AMN riscă să reducă la ridicol reputaţia acestui partid. Problema AMN e că steaua sa apune şi puţin se mai poate face pentru salvarea acestui partid cu probleme identitare. Despre Partidul Comuniştilor, Nicolae Negru scrie că PCRM suferă o lovitură dublă: 1) este părăsit de câţiva membri importanţi – Ţurcan şi Stepaniuc. Şi 2) PCRM se vede nevoit să schimbe în mod radical tactica şi strategia electorală, pentru că sloganul „să ne apărăm Patria” nu mai e valabil, aşa cum Ţurcan şi Stepaniuc nu pot fi acuzaţi de „românism” sau „distrugere a statalităţii”.

Jurnal de Chisinau mai publica o investigaţie despre rechinii business-ului moldovenesc. Vladimir Plahotniuc ar fi unul din ei, totodata prieten apropiat familiei Voronin. În alt articol citiţi pe indelete detalii despre multiplele afaceri ale lui Victor Şelin, patronul reţelei de cinematografe ”Patria”, care deţine, deocamdată, monopolul pe piaţa de cinema din R. Moldova. Dacă mai vreţi să aflaţi de ce Rusia isi pune ouăle în diferite coşuri politice, citiţi Jurnal de Chişinău.

Pinguinii zboară spre cer! – titrează Constantin Tănase în cotidianul Timpul, referindu-se la Vleaceslav Untilă care îi taie o aripă zburătorului Urecheanu şi la Stepaniuc, care smulge câteva pene dintr-o aripă a PCRM. La sfârşitul articolului, Constantin Tănase se întreabă ce vrea totuşi Alianţa pentru Integrare Europeană? Anticipate sau o nouă Constituţie?

Se implineşte un an de la moartea poetului Grigore Vieru. In Timpul găsiţi mărturii de la oamenii care au fost impreună cu poetul în ultimele 2 zile de viaţă. Tot azi se implinesc 160 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu.

Ziarul Moldova Suverană ne invaţă istorie: Cum să ne cunoaştem trecutul daca ne falsificăm prezentul? Publicaţia ne indeamna sa nu mai credem in ajutoarele străine, dar să dăm din coate pentru a porni motoarele cresterii economice.

Iar Komsomolskaia Pravda rusească explica in detalii de ce românii consideră Rusia duşmanul numărul 1, iar Moldova – ca teritoriu al lor.
XS
SM
MD
LG