Linkuri accesibilitate

Trebuie să prietenim cu toate țările...


Opinii ale locuitorilor Chișinăului despre relațiile moldo-americane.

Paul Hodorogea a încercat să afle ce ştiu locuitorii simpli ai Chişinăului despre Statele Unite şi cum cred ei că ar trebui să fie relaţiile moldo-americane.

„E o tara puternica, se compara cu ruşii, sunt cam la acelasi nivel. Ei se lupta, care e mai sus, care mai jos”;

„Eu nu o data am fost in SUA. Moldova trebuie sa aiba relatii cu orice ţară, n-are importanţă. Anume cu SUA trebuie sa fim foarte atenţi. America a incercat să domine lumea. Ultima criza economica care azi a fost declanşată si au suferit miliarde de oameni, a fost declanşată exact de SUA fiindca a fost tot timpul ca o bulă de aer. Si cand a explodat, a explodat intreaga lume;”

„E o tara bună, n-am nimic impotriva ei, nu e cu nimic mai rea. Trebuie sa prietenim cu toate ţările, sa avem relatii bune”;

„Noi cu SUA trebuie sa pastram relatiile in masura cat avem interes economic. Sa nu ne implicam politic. Cat mai putina politica in Republica Moldova, pentru ca in ultima perioada s-a atras mai multa atentie politicului si mai putin socialului, economiei, ca ajungem sa nu vedem principalele probleme din Moldova, sa le neglijam, si ne ocupam doar de politică.”

„Ar trebui sa ne pastram statutul neutru pe care il avem. Niciun fel de NATO, nimic. Suntem mici si cel mai bine asa sa ramanem. Daca ne pastram neutralitatea nu se va băga nimeni la noi.”

„Si economic, politic si cultural. Avem foarte multi bastinasi care locuiesc in America, în Canada”;

„N-ar fi rău sa avem relatii bune.”

„Ca un fel de pacificator, ca povatuitori, cu un sfat, cu o povaţă, dar mai mult nu.”

Pe aceeași temă

Previous Next

XS
SM
MD
LG