Linkuri accesibilitate

Comuniştii reclamă că nu li s-a permis să-şi numească delegaţii la APCE


Eigidijus Vareijkis (Comisia de monitorizare a RM): "Există o practică europeană în care fiecare partid decide pe cine trimite aici"

Cu sprijinul Grupului Stangii Unite din APCE, comunistii moldoveni au organizat la Strasbourg o conferinta de presa in care s-au plans de faptul ca noua putere de la Chisinau nu le-ar fi permis sa aiba reprezentanti in delegatia Republicii Moldova la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei.

"Din cate stiu s-a convenit ca Partidul Comunist sa fie reprezentata de un membru permanent si trei inlocuitori. Ceea ce inseamna 4 membri. Nu este rau pentru un partid de opozitie. In general diferenta dintre un membru plin si un supleant nu este mare. In Comisii au drepturi egale, insa doar 5 persoane pot sa voteze. Si eu sunt supleant si iata sunt vicepresedintele unei comisii, sunt raportor si vicepresedinte al Comisiei de regulamente si proceduri, deci nu e nici o problema sa fii supleant",a declarat Europei Libere Eigidijus Vareijkis, membru al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei si raportor al Comisiei de Monitorizare a Republicii Moldova.

Grigore Petrenco
Potrivit deputatului Grigore Petrenco, ceea ce reclama mai precis comunistii este faptul ca Parlamentul de la Chisinau a respins atat candidatura acestuia cat si pe cea a lui Vladimir Voronin. "Procedura votului individual nu este recomandabila", este de parere raportorul Eigidus Vareijis.

"Nu stiu cine a votat pentru si cine impotriva lor si cate voturi au primit. Nu stiu daca insusi Partidul Comunist i-a sustinut sau nu pe cei doi. Dar in opinia mea votarea fiecarei persoane nu este de dorit. Exista o practica europeana in care fiecare partid decide pe cine trimite aici. In orice caz este ideal sa nu mai fie aduse la Strasbourg astfel de chestiuni. Acestea sunt chestiuni interne care trebuie rezolvate acasa pentru ca aduse aici pot distruge prestigiul si imaginea tarii respective", a declarat deputatul lituanian.
Previous Next

XS
SM
MD
LG