Linkuri accesibilitate

2.02 - București: Strategia economică pe termen mediu a guvernului Isărescu


Murgur Isărescu
Murgur Isărescu

O strategie vizînd măsuri ce se referă la disciplina financiară, remunerarea corectă a muncii şi un mediu de afaceri atractiv.



2 februarie 2000

Actualitatea Românească. (Moderator: Radu Călin Cristea; corespondent: Petru Ionescu)

Strategia economică pe termen mediu a guvernului Isărescu.”

Strategia de dezvoltare pe termen mediu are în vedere măsuri ce se referă la disciplina financiară, remunerarea corectă a muncii şi un mediu de afaceri atractiv. Exigenţele acestei strategii implică stabilirea unui calendar ce ar putea ajuta la reducerea inflaţiei: 27% în 2000, 18% în 2001, 12% în 2002, iar din 2003, se prevede ca inflaţia anuală să aibă doar o singură cifră.

Produsul Intern Brut, raportat la paritatea puterii de cumpărare, se spune că va urca de la 3.500 de dolari pe cap de locuitor, la 10.000 de dolari, la finalul decadei.

Bugetul pe 2000 prevede reducerea substanţială în primul rând a birocraţiei, începând cu aparatul funcţionăresc al Guvernului ce va fi redus la jumătate, plus în toate celelalte structuri ale statului. Premierul Mugur Isărescu a spus că deficitul nu poate fi mai mare de 3%.

Strategia pe termen mediu şi bugetul de stat pe anul 2000 vor fi dezbătute şi probabil adoptate în şedinţa de guvern de joi, încheie Petru Ionescu.
XS
SM
MD
LG