Linkuri accesibilitate

10.02 - București: Vizita secretarului general NATO, Lordul Robertson la Bucureşti


George Robertson
George Robertson

Lordul Robertson a remarcat faptul că integrarea României în Alianţa nord-atlantincă este o prioritatea a tuturor partidelor parlamentare.



10 februarie 2000

Actualitatea românească. (Moderator: Radu Călin Cristea; corespondent: Sabina Fati).

Vizita secretarului general NATO, Lordul Robertson la Bucureşti.

Pe aeroportul Otopeni, la sosire, lordul Robertson a ţinut să mulţumească României pentru sprijinul acordat în misiunea militară din Kosovo, reamintind de rolul strategic pe care-l joacă în regiune.

După o serie de întâlniri oficiale, George Robertson a ţinut o conferinţă de presă împreună cu ministrul de externe al României, Petre Roman.

Secretarul general NATO, relatează Sabina Fati, a remarcat faptul că integrarea României în Alianţa nord-atlantincă este o prioritatea a tuturor partidelor parlamentare – ceea ce asigură o continuitate a strategiei de apropiere, chiar în eventualitatea unei schimbări de putere.

George Robertson a declarat de asemenea că este prematur să se vorbească despre data viitoarei runde de extindere a NATO. Probabil, data va fi discutată la summitul NATO din 2002, a opinat lordul Robertson.

Robertson a respins şi ultimele declaraţii ale Moscovei, care susţine că o nouă extindere NATO va provoca un nou război rece. El a precizat că extinderea a creat o zonă extinsă de securitate în Europa centrală şi că o nouă extindere nu este îndreptată împotriva Rusiei.

În cursul serii, lordul Robertson pleacă la Chişinău.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG