Linkuri accesibilitate

„Scandalul provocat de Muruianu e un un examen de demnitate profesională” (Timpul)


Editorialistul Constantin Tănase de la publicaţia „Timpul” constată că, sub pretextul unei declaraţii de regret pentru cele afirmate recent la adresa jurnaliştilor, preşedintele Curţii supreme de Justiţie Ion Muruianu atacă din nou nu numai presa din Republica Moldova, dar şi Alianţa pentru Integrare Europeană.

„Scandalul provocat de Muruianu e un examen - un examen de demnitate profesională pentru breasla jurnalistică, un examen de maturitate profesională pentru justiţie şi un examen de onestitate şi moralitate politică pentru liderii Alianţei de guvernământ”, notează domnul Tănase. Jurnalistul pare să răspundă astfel unuia dintre liderii coaliţiei liberal democrate, Serafim Urechean, care i-ar fi îndemnat în ajun pe jurnalişti „să fie „creştini şi să-l ierte pe Muruianu”.

Timpul” mai propune cititorilor două articole în care ţinta unor critici este comportamentul politic al liderul PD, Marian Lupu, unul dintre liderii Alianţei aflate la guvernare.

Ziarul „Panorama” titrează că noul sediu al PCRM ar putea fi demolat, după ce precizează că acest partid ar fi cumpărat de la stat pentru sediul său 1000 de metri pătraţi în centrul capitalei la preţul unui apartament cu 2 camere.

Jurnal de Chişinău”, pe de altă parte, menţionează că sediul PCRM ar putea fi îngrădit cu sârma ghimpată scoasă de la frontiera cu România. Asta în cazul în care premierul Vlad Filat, citat de Jurnal, n-ar fi glumit în acest sens. Sârma ghimpată urmează să fie scoasă la Prut pe o distanţă de 360 de kilometri.

Ziarul „Moldova Suverană” atribuie într-un articol Băncii de Economii şi companiei Air Moldova International o operaţiune prin care respectiva bancă ar fi fost devalizată de circa un milion de dolari. Articolul poate aminti de o glumă a unui faimos scriitor care spunea că nimic nu e mai straniu, decât un bancher care-şi ţine mâinile în propriile buzunare…
XS
SM
MD
LG