Linkuri accesibilitate

Intre 50 și 250 de persoane împușcate zilnic în RASSMoldova (Timpul)


Oleg Voronin, aşteptat azi la CCCEC. „Taică-său da asigurări: de data asta va veni”, titrează Timpul. Tot aici – „Va fi sau nu demis preşedintele CSJ?”

De ce a dispărut „garda veche”? se întreabă editorialistul de la Timpul, Constantin Tănase. El deplânge situaţia în care „după venirea la putere a Alianţei, mulţi dintre acei care erau foarte prezenţi în presă, astăzi, deşi ocupă funcţii înalte şi importante, „vizibilitatea” lor s-a redus considerabil” Domnul Tănase scrie că, de la un timp, s-a „cam săturat să vadă unul şi acelaşi chip frumos, drag si luminos, şi când îi apare în faţă, întoarce pagina, schimba lungimea de unda, apasă pe telecomandă”.

* * *

De la 50 pana la 230 de persoane erau împuşcate zilnic în Republica Autonoma Sovietică Socialistă Moldovenească, la ordinul „troicii” instituite de Moscova, formată din ministrul de Interne, procurorul general şi primul secretar al Partidului Comunist. Descoperiri şocante în Arhiva MAI: „Troica” a semnat acte de genocid, mai citiţi în acelaşi ziar.

* * *

Portalul oficial al Bisericii Ortodoxe Ruse notează, între altele, că la o liturghie oficiată de Patriarhul Moscovei şi Întregii Rusii, Kiril, cu prilejul Săptămânii Triumfului Ortodoxiei, a participat şi ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă Andrei Neguţă. Răspunzând unui cuvânt de salut al diplomatului moldovean, Patriarhul Kiril a urat „poporului Republicii Moldova depăşirea cu succes a încercărilor politice la care este supus şi consolidarea statalităţii moldoveneşti pe temelia solidă a valorilor ortodoxe tradiţionale ale poporului moldovenesc ortodox”.
XS
SM
MD
LG