Linkuri accesibilitate

Sofia: fost ministru socialist al muncii acuzat de delapidare


Emilia Maslarova a încălcat legea licitațiilor publice

Emilia Maslarova, fost ministru al muncii si politicii sociale din guvernul condus de Serghei Stanisev, a fost convocata astazi la Serviciul de ancheta penala unde i-a fost înmanat un act de acuzare pentru abuz de serviciu si delapidare.

Maslarova face parte din Consiliul director al Partidului socialist, fost comunist. Acum patru luni deputatii din partidele de centru-dreapta au aprobat o cerere a procurorului general Boris Velcev privind ridicarea imunitatii sale parlamentare.

În calitate de ministru, încalcand Legea licitatiilor publice, Maslarova a aprobat calculele umflate cu aproximativ 5,6 milioane de euro, pentru lucrarile de reparatie la cladirea casei sociale judetene Stara Zagora. Banii s-au dus la firma prietenului familiei ministeriale Ventislav Draganov. Au fost prezentate mai multe documente false. Unele lucrari de reparatie au fost decontate de doua ori – din bugetul ministerului si în cadrul unui proiect finantat de Uniunea Europeana.

Împreuna cu fostul ministru vor fi trasi la raspundere cativa colaboratori apropiati ai sai precum si managerii companiilor care au semnat documentele false.

Saptamîna trecuta procurorul capitalei, Nikolai Kokinov a anuntat ca se pregatesc acte de acuzare împotriva altor doi ministri din guvernul Stanisev. Cel al apararii, Nikolai Tonev, va raspunde pentru achizitionarea unei uzine iar cel al agriculturii, Valeri Tvetanov – pentru schimburile de terenuri prin care statul a fost pagubit cu cateva sute de milioane de euro. Va putea fi acuzat, pentru disparitia unor documente clasificate, si ex-premierul si lider al Partidului socialist Stanisev.
XS
SM
MD
LG