Linkuri accesibilitate

Comisia pentru revizuirea Constituției se consultă cu membrii Comisiei de la Veneția


Gianni Buquicchio
Gianni Buquicchio

Experții europeni în frunte cu Gianni Buquicchio își vor expune vineri opiniile în legătură cu propunerile de amendare a Constituției moldovene

Presa a avut acces doar la inceputul intrevederii reprezentantilor Comisiei de la Venetia cu cei ai Comisiei pentru revizuirea constitutei, intalnire la care a participat si presedintele interimar Mihai Ghimpu. In timpul rezervat filmărilor protocolare, Mihai Ghimpu a salutat prezenta reprezentantilor Comisiei de la Venetia in frunte cu presedintele acesteia Gianni Buquicchio si si-a exprimat increderea ca discutiile care urmeaza a fi purtate cu privire la modificarea Constituţiei vor fi unele de succes.

Ghimpu a spus ca modificarea Constituţiei va crea conditii pentru aplicarea reformelor si în alte domenii, cum, ar fi procuratura, justitia, Ministerul de Interne si altele.

Reprezentantii Comisiei de la Venetia se vor afla in Republica Moldova pe parcursul mai multor zile. Deocamdată ei se abtin de la declaratii de presa. Serviciul de presa al Parlamentului ne-a comunicat ca vineri expertii europeni se se vor intalni din nou cu liderii partidelor parlamentare si abia dupa asta se asteaptă iesirea lor la presa cu mai multe detalii despre recomandarile Comisiei de la Venetia si avizul ei la propunerile Comisiei pentru revizuirea constitutiei de la Chisinau.
Previous Next

XS
SM
MD
LG