Linkuri accesibilitate

Moldova Suverană - o pată neagră în istoria jurnalismului (Timpul)


„Filat îşi subordonează şi ziarele Moldova Suverană şi Nezavisimaia Moldova”, titrează Flux. Publicaţia, considerată organ nedeclarat al PPCD, comentează astfel decizia de încetare a procesului de lichidare, în vederea privatizării, a celor două ziare neguvernamentale Proces început în 2005 şi desfăşurat în mod fraudulos de fosta guvernare, după cum susţine guvernul.

„Colectivul redacţiei „Moldova Suverană” , de altfel, publică o Scrisoare deschisa adresata reprezentantului UE in Republica Moldova, şi şefului Delegaţiei Comisiei Europene in Republica Moldova” în care acuză Guvernul de ceea ce „Moldova Suverană” consideră că sunt „represalii” din partea actualelor autorităţi.

„Cu certitudine, afirmă pe de altă parte editorialistul Constantin Tănase de la „Timpul”, publicaţia „Moldova Suverană” din ultimii ani va rămâne în istoria jurnalismului din Republica Moldova „ o pată neagră”

Avertismentul „nu modificaţi Constituţia pentru că puneţi în pericol stabilitatea Republicii Moldova” este reiterarea situaţiei de după alegerile din 5 aprilie!”, apreciază într-un articol publicat în tot în Timpul cunoscutul publicist Dan Dungaciu.

„Atunci, în numele „sfintei” stabilităţi, sfătuitori din interior sau din afară, inocenţi sau mai puţin inocenţi, cereau actualilor lideri ai Alianţei pentru Integrare Europeană să facă totul pentru a evita reluarea alegerilor, inclusiv să voteze candidatul la preşedinţie propus de Vladimir Voronin.”, mai scrie autorul.

“Ce se întâmplă În Moldova? O întrebare pe care, mai înainte, şi-o puneau mai des străinii. Acum se întreabă mai mult cetăţenii Republicii Moldova . Şi tot ei răspund la ea : în Moldova acum e clae peste grămadă şi sfârşitul acestei situaţii nu se mai vede” – scrie editorialistul de la publicaţia Panorama, Dumitru Ciubaşenco.

Robert Zapadinski scrie în Komersant plus că „în ţara noastră numai asta şi se face – reforme permanente. În consecinţă – spune autorul – lumea a început să trăiască rău la maximum. Poate ar fi bine. Crede domnul Zapadinski, să se procedeze ca în Belarus – să se renunţe în general la termenul reformă şi să ne concetrăm asupra îmbunătăţirii vieţii”.
XS
SM
MD
LG