Linkuri accesibilitate

Andrei Ivanțoc: marginalizat și ignorat (Jurnal de Chișinău)


Ziarul de limbă rusă Panorama publică investigaţia jurnalistului Tudor Iaşcenco, despre funcţionarii oraşului Rezina, care, potrivit investigaţiei folosesc buchia legii şi banii publici după bunul lor plac.

Jurnal de Chişinău scrie că preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Gheorghe Duca, coordona candidaturile la funcţia de directori ai Institutelor Academiei cu fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin. Aşa reiese dintr-un document desecretizat recent.

Jurnal de Chişinău
mai publică şi un interviu cu Andrei Ivanţoc. Fostul deţinut politic de la Tiraspol se plânge că alături de colegii săi este marginalizat şi ignorat.

În Moldova Suverana, Vlad Loghin critică guvernul Filat pentru că s-ar ţine pe creditele din străinătate.

Cotidianul Timpul scrie că mulţi dintre solicitanţii de permis de mic trafic şa frontieră au aflat ieri că nu este de ajuns să prezinte buletinul de identitate şi actul ce atestă domiciliul în zona frontierei. Prezentarea altor documente nu este o invenţie a Româniai, ci o cerinţă a Uniunii Europene. Totuşi, Bruxelles-ul nu specifică şi care sunt aceste documente, constată ziariştii.

Ziarul de limbă rusă Moldavskie Vedomosti scrie că deşi Guvernul declară că face tot ce-i stă în puteri ca să susţină agenţii economici, aceştia din urmă spun că îşi poartă singuri de grijă, iar ajutorul din partea statului îl simt prin controalele interminabile de la Centrul pentru Combaterea Corupţiei şi Fiscul.
XS
SM
MD
LG