Linkuri accesibilitate

Premiile Oscar 2010


Kathryn Bigelow
Kathryn Bigelow

O competiție între David și Goliat

Noaptea trecuta, Academia americana de film a acordat premiile Oscar, intr-o ceremonie, ca in fiecare an, plina de stralucire. Au fost vazute vedete, toalete semnate de cei mai mari designeri ai momentului, bijuterii valorind cit bugetul unui film de prin partile noastre. Dar, a fost si o premiera mondiala – pentru prima data o regizoare Kathryn Bigelow a cistigat premierul pentru cea mai buna regie, iar filmul ei, The Hurt Locker premiul cel mare.

Kathryn Bigelow: ”Nu exista alte cuvinte pentru a spune ca acesta este momentul vietii mele. Intii pentru ca sunt in compania colegilor mei nominalizati . Regizori atit de puternici, care m-au inspirat, pe care i-am admirat, pe unii dintre ei..zeci de ani . Le multumesc membrilor juriului si, inca o data, este momentul vietii mele”.

'The Hurt Locker'
Inaintea ceremoniei, criticii de film americani vorbeau despre o competitie intre David si Goliat, David fiind filmul de razboi cu buget redus „The Hurt Locker”, iar Goliat filmul de science fiction „Avatar”, film ce a batut toate recordurile de spectatori de pina acum. Un film cu un buget de 500 de milioane de dolari care a adus pina acum 2 miliarde si jumatate.

Amindoua filmele aveau 9 nominalizari. Si... David il invinge pe Goliat : The Hurt Locker cistiga 6 premii Oscar. Regizoarea a dedicat acest moment al vietii ei, miliarilor americani din Irak si Afganistan, cei care i-au inspirat filmul: ”Vreau sa dedic premiul femeilor şi barbatilor din armata care işi risca viata in Irak si Afganistan şi in alte parti ale lumii ca sa se reintoarca acasa cu bine”.



Avatar, filmul regizorului James Cameron, a obtinut 3 Oscaruri, toate trei la categorii tehnice, printre care cel pentru cele mai bune efecte tehnice si cea mai buna scenografie.

Agentiile de presa internationale nu uita sa aminteasca si ca regizoarea Kathryn Bigelow a fost sotia regizorului Cameron.

Jeff Bridges
Premiul pentru interpretare masculina l-a ciştigat lui Jeff Bridges, pentru rolul din Crazy Heart. Actorul a fost pina acum nominalizat de 4 ori pentru OSCAR.

Premiul pentru cea mai buna actrita l-a luat Sandra Bullock, care a fost considerata mai buna decit Meryil Streep.

Quentin Tarantino şi al lui Inglorious Bastards a fost si el apreciat. OSCAR-ul pentru cel mai bun rol secundar a fost ciştigat, de Cristoph Waltz pentru rolul sau, al unui ofiter SS.
XS
SM
MD
LG