Linkuri accesibilitate

Apele au început să se limpezească (Jurnal de Chișinău)


În Jurnal de Chisinau, Nicolae Negru scrie ca apele au inceput sa se limpezeasca dupa ce preşedintele Mihai Ghimpu a declarat că se va supune recomandarilor Comisiei de la Veneţia. Editorialistul considera ca membrii Alianţei pentru integrare europeana trebuie sa stabilească impreuna de pe acum luna alegerilor anticipate, alegeri care ar putea fi cumulate cu alegerile locale.

Constantin Tănase, în cotidianul Timpul, se intreabă ce ar putea fi mai antiromânesc decat un proiect moldovenesc elaborat de comunisti. In acelasi ziar, Sorina Ştefârţă priveşte suspect la ieşirea in public a fostului director SIS, in calitate de apărător al religiei. „Sunt vremuri pre-electorale, iar credinţa, se pare, ca e singura nişă pe care nu apucase s-o ocupe nimeni.”

Moldova Suverană titrează pe prima pagină „revolutie pe scena politică” si se refera la acelaşi proiect moldovenesc, elaborat de PCRM. Tot acolo gasiti un articol care spune ca economia ţării este paralizată, drept indicator servind achitarea salariilor şi pensiilor din credite.

Şi ziarul de limbă rusă Nezavisimaia Moldova tirajează noutatea proiectului moldovenesc, precizând ca a fost lansat in aceeasi zi cand organizaţia Noua Dreapta, „duşmani ai statalitatii moldoveneşti, au facut marşuri pe străzile oraşelor noastre”. iar Tudor Sorocianu ca sa-si arate nemultumirea faţă de politica guvernului face aluzie la citatul: „daca vrei sa-ti pierzi un prieten, imprumută bani de la el”.

Alt ziar, Moldavskie Vedomosti, abordeaza şi el subiectul creditelor. Pe prima pagine scrie ca e o idee proastă sa-i dai Moldovei mulţi bani si toti deodata.

Portalul american Skyscanner publica o listă cu cele mai puţin vizitate capitale din Europa, iar Chisinaul s-a calificat pe locul 1, fiind catalogat drept unul din cele mai obscure şi ieftine capitale din Europa. Pe locul 10 e Tallin din Estonia iar pe locul 5 e Sarajevo.
XS
SM
MD
LG