Linkuri accesibilitate

Sofia: ministrul sănătății acuzat de prejudicierea statului


Transport tardiv de Tamiflu

Bojidar Nanev a semnat contracte scumpe pentru cantități prea mari de Tamiflu

Ministrul sanatatii Bojidar Nanev a fost acuzat intr-un mod oficial de procuratura ca a adus pagube statului in valoare de 12 milioane de leva (peste 6 milioane de euro) prin semnarea a doua contracte pentru importul unor cantitati mari din medicamentul "Tamiflu". Suma respectiva reprezinta diferenta intre pretul de contractare si cel oferit de Serviciul national de sanatate al Marii Britanii prin Ambasada acestei tari, informeaza mediile sofiote.

Medicamentul a ajuns in Bulgaria la finele lui februarie, la trei luni dupa ce pericolul gripei porcine a fost anulat intr-un mod oficial.

Procurorul municipal al Sofiei Nikolai Kokinov a calificat cazul ca fiind foarte grav, avind in vedere caracterul contractului.

Nanev este primul ministru din guvernul condus de ex-generalul de politie Boiko Borisov, “decorat” cu un act de acuzare. El a fost lasat in libertate contra unei cautiuni de 2 000 de leva (1000 de euro). Procuratura a cerut indepartarea temporara din functie a ministrului. Bojidar Nanev va putea fi condamnat la intre 1 si 10 ani de inchisoare.

Procurorul Kokinov a declarat ca pentru procuratura nu exista oficiali intangibili.

Cu cateva luni in urma tot Bojidar Nanev a fost acuzat intr-un mod neoficial de conflict de interese. El a efectuat, impreuna cu unul din liderii partidului GHERB aflat la guvernare, o calatorie in SUA pe banii unei companii care realizeaza importante afaceri in Bulgaria.
XS
SM
MD
LG