Linkuri accesibilitate

6-7 aprilie: „Bătălia pentru Europa” (Timpul)



„Bătălia pentru Europa” aşa califică scrie Arcadie Gherasim în Timpul evenimentele din aprilie anul trecut. Violenţele de atunci s-au terminat victorios pe 29 iulie în favoarea celor care le-au pus la cale, adică a tinerilor scrie Gherasim, a tinerilor care în dimineaţa de 6 aprilie, în loc de bună dimineaţa, se întrebau „Încă patru ani cu comuniştii?”. Până seară, scrie editorialistul, Moldova Tinerilor a învăţat a spune „NU”.

Despre evenimentele de atunci, Constantin Tănse scrie că a fost ceva atât de frumos, încât cei veniţi la putere vor termina-o foarte urât dacă nu vor şti să plătească după merit mieilor de jertfă care i-u adus în vârful piramidei. Tănase încheie cu motto-ul semnat de Balzac: „Nimic nu e mai cumplit decât răzvrătirea jeilor”. A meilor de jertfă trădaţi, mai adaugă Constantin Tănase.

Anton Simionel scrie în Panorama cu referire la evenimentele din aprilie anul trecut că odată cu trecera timpului acestea se vor transforma într-un mit şi nu se va şti cu adevărat ce s-a întâmplat atunci. Autorul aminteşte că acum un an în aprilie au avut loc mai multe crime, însă adevărul despre acestea nu este cunoscut nici astăzi.

Moldova Suverană
califică evenimentele de anul trecut dreptul un război civil împotriva statului de drept, o dictatură a minciunii şi fugă de răspundere.
XS
SM
MD
LG