Linkuri accesibilitate

7 aprilie 2009 - Mai multe întrebări decît răspunsuri (Ziarul de Gardă)


Ziarul de Garda publica istoria tragediei de anul trecut, incepand cu ziua de 5 aprilie, cand au avut loc alegerile. In paginile ziarului gasiti multe fotografii şi reacţii ale europenilor. Spre exemplu, un titlu sună: „Coridoarele mortii socheaza Europa”. Mai gasiti marturii ale unor tineri care au fost impreuna cu Valeriu Boboc in ultimele ore. Unul din ei spune ca Boboc a fost luat de poliţie pentru ca n-a prins microbuzul 107. Iar Petru Grozavu, tot in Ziarul de Gardă scrie ca la un an de la 7 aprilie am ramas cu mai multe intrebari decat raspunsuri.

Mihai Conţiu scrie in Moldova Suverana ca doar 10 la suta din cele 2.6 miliarde de dolari pe care i-a imprumutat guvernul de la institutiile financiare internationale vor intra in visteria Republicii Moldova. Cert este că aceşti bani vor trebui rambursaţi. Astfel incepe inrobirea financiara a Moldovei, adauga Conţiu.

Saptaminalul Literatura şi arta publica mai multe intrebari la care nu s-a aflat raspuns pana acum: cine sunt de fapt autorii rusinii nationale despre care vorbea la Procuratura ex-premierul Zinaida Greceanii? Tinerii protestatari sau politia si pompierii care n-au reusit sa faca faţă provocarii?

Sabina Fati scrie in România Liberă că perechea România-Republica Moldova se află în fruntea listei celor mai obositoare dispute din Europa de Est, potrivit revistei „The Economist”. Primul argument este că România încurajează acordarea cetăţeniei cât mai multor moldoveni. Al doilea, numărul considerabil de români care cred că Republica Moldova nu este decât o provincie pierdută a României adevărate.

Ziarul rus Trud scrie ca Alianţa pentru Integrare Europeana a avut mai multe activitati la un an de la 7 aprilie. De la slujbe la cimitirul central – la concerte in piaţa Marii Adunari natinonale. Liderii alianţei ar fi decis sa uite despre lucru pe 7 aprilie şi au comemorat ziua memoriei.

Iar Komsomolskaia Pravda constată că in anul 2009 au murit peste 40 de mii de oameni, cei mai mulţi din cauza bolilor la sistemul circulator.
XS
SM
MD
LG