Linkuri accesibilitate

Under the volcano


Cenușa și funinginea vulcanice paralizează traficul aerian și la Chișinău

„Atentie, cursa 823 Chisinau-Paris-Londra a companiei Air Moldova este anulata”

„La ce ora am venit la aeroport? Era 10 si la ora 12 ne-au anuntat ca totul este anulat, ca astazi nu va zbura niciun avion, zborurile sunt anulate pentru maine sau pentru marti.”

Europa Libera: V-au explicat care este motivul?

„Da, din cauza vulcanului. Noi nici nu ne-am gandit ca va ajunge si în Italia, dar iata ca a ajuns.”

Doamna pe care tocmai ati ascultat-o se numeste Eugenia si este una din zecile de pasageri care inca nu au decis daca vor sa-si ia banii cheltuiti pe bilete sau sa zboare in alta zi.

In aerport am intalnit si cativa fotbalisti: „Suntem din Rusia, din Moscova. Jucam fotbal în Moldova in echipa Sheriff. Dar acum vrem sa mergem acasa, dar cursele sunt anulate din cauza vulcanului.”

Am mai discutat si cu alti pasageri dezamagiti:

„Noi trebuie sa plecam la Antalia. E unica cursa, o data pe saptamana. Daca nu vine avionul, ma duc inapoi acasa, ce-am sa fac? Pierdere de bani, de timp, iata se face frig.”

„Biletele nu le anulez, le schimb pe marti. Trebuie sa plec la Italia. Daca nu se rezolva, o sa astept. Am vacanta pana luni, luni trebuia sa fiu la munca, dar voi suna sa-i previn. Sunt probleme, ca familia mea e in Italia.”

Am intrebat-o pe una din femeile de serviciu a aeroportului cum era atmosfera de dimineata: „Am venit la 8, erau cam multisori. Oamenii nu erau enervati, se comportau normal, au inteles ca nu e de vina aeroportul, dar de unde a izbucnit vulcanul.”

Managerul relatii cu publicul AirMoldova, Adriana Doruc mi-a spus ca Air Moldova primeste informatii de la meteorologi si de dimineata pasagerii au fost informati cum sa-si primeasca banii inapoi sau sa amane biletul. „Pentru maine cursele inca nu sunt anulate dar primim informatia treptat, pe parcurs vom vedea”

AntiNostalgia – privind spre viitor

Zece documentare, zece dezbateri publice si mult mai multe reportaje despre trecutul comunist și viitorul țărilor și comunităților din Europa Centrală și de Est. „Cu cât privești mai departe în spate, cu atât vei vedea mai departe în viitor” (Winston Churchill)

XS
SM
MD
LG