Linkuri accesibilitate

27.04 - București: Opinii ale străzii despre colaborarea cu Securitatea


„...dacă aş afla că viitorii candidaşi, deputaţi sau senatori, ar fi colaborat sau ar fi fost membri ai Securităţii, în primul rând nu i-aş vota”


27 aprilie 2000

Actualitatea românească. (Moderator: Radu Călin Cristea; corespondent: Igrid Şuşu).

Opinii ale străzii despre colaborarea cu Securitatea
.

La mai bine de 10 ani de la căderea comunismului, electoratul va putea afla dacă un candidat a colaborat cu fosta Securitate comunistă „a făcut pactul cu diavolul”. Cât mai contează astăzi, pentru alegători, trecuta colaborare cu Securitatea a unui candidat ? Ingrid Şuşu a stat de vorbă cu mai mulţi bucureşteni:

„...este un lucru trist în sine că mai avem astfel de probleme. Pe de altă parte, majoritatea oamenilor nu se mai simte mobilizată de chestia asta. Poate au fost importante până în 1991- 92.”

„...trebuie să se facă distincţie în ce împrejurări a fost colaborator sau raportor .”

„...dacă aş afla că viitorii candidaşi, deputaţi sau senatori, ar fi colaborat sau ar fi fost membri ai Securităţii, în primul rând nu i-aş vota, în al doilea rând, aş cere autorităţilor să iniţieze o anchetă şi eventual să fie traşi la răspundere...”

„...nu are nici o importanţă (dacă au fost sau nu colaboratori ai securităţii) dar poate că nu i-as vota dacă as şti înainte....”

(extrase din vox-pop).
XS
SM
MD
LG