Linkuri accesibilitate

Participarea R. Moldova la ceremoniile de la Moscova în dezbaterea presei


Constantin Tănase (Timpul): „decesul moral al AIE”.


Timpul
scrie că înainte de şedinţa la care urmează a fi restabilită declaraţia de independenţă, deputaţii şi jurnaliştii vor putea viziona expoziţia de fotografii cu genericul: „Parlamentul-90” şi un film documentar despre primul legislativ ales în mod democratic.

Constantin Tănase tot în Timpul scrie că participarea R. Moldova la parada militară de la Moscova ar însemna decesul moral al AIE. Acest deces ar putea avea, după anticipate, repercusiuni serioase asupra viitoarei configuraţii politice a Parlamentului. Creditul moral al Alianţei obţinut în timpul războiului pentru „votul de aur” mai poate fi păstrat, e de părere Tănase. El scrie că încă nu e târziu ca cei patru lideri ai Alianţei să-şi revadă decizia de a participa la parada militară de la Moscova.

La acelaşi subiect, Lidia Tcaci scrie în Komsomolskaia Pravda că decizia preşedintelui interimar Mihai Ghimpu de a nu participa la Parada militară de la Moscova provoacă nedumerire. Or, scrie Lidia Tkaci, la Summitul şefilor de state a CSI, care a avut loc la Chişinău anul trecut s-a decis ca anul 2010 să fie declarat anul Veteranilor marelor Războil pentru independenţa Patriei. Iar conducerea Moldovei ştia despre acest lucru.
XS
SM
MD
LG