Linkuri accesibilitate

PCRM demonstrează de ziua Muncii - nu și sindicatele!


Mark Tkaciuk: „Ziua de 1 mai nu e doar o sărbătoare, ci şi o zi a protestului îndreptăţit”

Partidul Comuniștilor a organizat un miting la Chișinãu împotriva alianței de guvernare, cu ocazia zilei de 1 mai, ziua muncii. Poliția spune cã au luat parte aproximativ 8 mii de oameni. Protestul a avut loc în perimetrul unui gard de sârmã instalat de poliție în jurul Pieței Marii Adunãri Naționale, ceea ce i-a nemulțumit pe participanþi.

Prin decizia Consiliului Municipal Chişinău, asemenea garduri vor împrejmui Piaţa Marii Adunări Naţionale de fiecare dată când vor avea loc proteste, ca poliţia să poată preveni incidente de felul exploziei din timpul festivităţilor de ziua capitalei în octombrie trecut, soldata cu mai mulţi răniţi.Participanţii la demonstraţia de astăzi nu au fost verificaţi însă şi cu detectorul de metale aşa cum stabiliseră autorităţile anterior.

Liderul comuniştilor Vladimir Voronin care a fost salutat de demonstranţii prezenţi la miting prin aclamaţii „Voronin preşedinte” a făcut o paralelă între gardul din piaţă şi cel din lagărele de concentrare ale naziştilor din al doilea război mondial. Vladimir Voronin a ţinut să remarce că aşa-zisele realizări pe care le-a obţinut „cu greu” guvernarea comunistă au fost risipite de liberalii de la putere.

L-am întrebat pe Mark Tkaciuk, unul dintre ideologii PCRM, ce semnificaţii atribuie zilei de 1 mai.

Întîi mai 2010
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:02:40 0:00
Link direct


Mark Tkaciuk: „Acum, cînd la putere e acest regim, Ziua de 1 mai nu e doar o sărbătoare, ci şi o zi a protestului îndreptăţit. E ziua consolidării noastre, a demonstrării posibilităţilor noastre înaintea altor acţiuni care vor urma”.

Cele cîteva mii de demonstranţi, membri ai partidului comuniştilor şi ai organizaţiilor de comsomolişti, cît şi susţinătorii acestora adunaţi din mai multe raioane ale ţării, au sprijinit alocuţiunile liderilor săi cu lozinci de genul „Jos Guvernarea, Demisie, Ruşine”, amintindu-şi doar de la caz la caz de lozincile tradiţionale zilei de 1 mai.

Liderii comunişti au criticat şi mişcarea sindicală, care în opinia lor, ar fi trebuit să participle la mitingul organizat de PCRM. Membrii partidului comunist au acuzat sindicatele că sînt loiale actualei puteri şi nu apără interesele celor mulţi.
Previous Next

XS
SM
MD
LG