Linkuri accesibilitate

„Să sperăm că relaţiile moldo-ucrainene nu vor suferi schimbări de principiu”


Natalia Belitser
Natalia Belitser

Un interviu cu analista politică de la Kiev Natalia Belitser pe tema raporturilor moldo-ucrainiene în contextul eforturilor de reglementare a diferendului transnistrean


„Sper că oficialităţile de la Kiev se vor abţine de la declaraţii categorice în acest sens, subliniind astfel că rămân fidele pe deplin ideii de integrare europeană şi că în acest proces Moldova le rămâne a fi un partener. Deci, să sperăm că relaţiile moldo-ucrainene nu vor suferi schimbări de principiu.

Ce putem să facem acum? În opinia mea, ar trebui să urmărim atent să nu existe înţelegeri ascunse între Moscova şi Kiev şi să insistăm ca totul să fie transparent, ca procesul de negocieri în formatul 5+2 să fie reluat, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci să vorbim deja de anumite sancţiuni.

Din păcate, este limpede că acum nu poate fi vorba despre susţinerea Ucrainei în problema retragerii complete din Transnistria a muniţiilor Federaţiei Ruse şi a contingentului său militar. În acest sens, este nevoie probabil să lucrăm mai mult cu Uniunea Europeană, OSCE ş.a.m.d.”
Previous Next

XS
SM
MD
LG