Linkuri accesibilitate

De mîine, Mondialele


Africa de Sud deschide turneul, vineri, în faţa Mexicului






Cu o zi înaintea meciului de deschidere al Cupei Mondiale din Africa de Sud, miracolele se ţin lanţ. Toată lumea care era indisponibilă, accidentată sau incertă se reface în mare viteză. Dogba pare recuperabil şi viitor titular al Coastei de Fildeş, după o fractură a braţului drept. Srjen Robben unul din cei mai iubiţi atacanţi ai Europei, devine o posibilitate distinctă pentru faza a doua a turneului. Accidentarea iniţială dă înapoi şi dacă Olanda nu uită să se califice, Robben ar putea influenţa finalul Cupei Mondiale. Rafael Marquez, mexicanul de la Barcelona, e într-un program de recuperare intensă şi va juca aporoape sigur în naţionala mexicană. Sud coreeanul Park de la Manchester United e şi el pe deplin recuperabil. Pînă şi Suazo vîrful vedetă al naţionalei chiliene e pe drumul cel bun după ce fusese declarat irecuperabil. Rămîne sigură incapacitatea stoperului Rio Ferdinand şi odată cu ea, la fel de certă, marea problemă de sistem defensiv a antrenorului naţionalei engleze Fabio Capello.

Nu toate recuperările anunţate se vor adeveri iar unii recuperaţi vor fi gata de joc după ce naţionala lor a ieşit din joc. Însă numărul accidentărilor a provocat deja o dezbatere interesantă. A devenit clar că tocmai jucătorii de bază, folosiţi intens în campanii lungi şi competiţii de vîrf, clachează mai uşor, la prima întrerupere mai serioasă a calendarului competiţional. În al doilea rînd a devenit la fel de clară nechibzuinţa multor antrenori care aruncă în joc şi riscă titulari cerţi în meciuri de pregătire complet irelevante.

Turneul porneşte înconjurat de o mare incertitudine. Publicul sud-african e atipic şi imprevizibil. Acum cîteva zile o mulţime entuziastă a forţat intrarea la un meci de pregătire. Busculada nu s-a soldat cu victime, dar forţele de ordine au fost complet depăşite. Meciurile care urmează vor avea o miză incomparabil mai mare, vor atrage mulţimi mult mai numeroase. Problema asigurării ordinii e, în acest caz, o chestiune foarte serioasă.

Africa de Sud deschide turneul, vineri de la ora 15, în faţa Mexicului. va fi un meci mai mult decît interesant. Sud-africanii au o susţinere formidabilă în tribune, unde echipa de zgomot creează un val sonic fără comparaţie. Mexicanii sînt, totuşi, echipa mai tehnică şi pot lua măcat 1 punct. Al doilea meci al zilei, meciul de seară, începe la 19:30 şi aduce în teren Franţa şi Uruguay. Aparent outsider, Urugauy e una din cele mai subestimatre echipe ale Mondialelor. Vom afla, pe de altă parte, dacă aşa-numita boală franceză şi echipa antrenată atît de contradictoriu de Domenech poate urca în faza a doua sau va fi exclusă încă din faza grupelor.
XS
SM
MD
LG