Linkuri accesibilitate

Dăruitul de cărți


Tatiana Ețco
Tatiana Ețco

Tatiana Ețco: ”Lectura operelor literare este de preferat ecranizării lor”







La librăria din Cartier am stat de vorbă cu Tatiana Eţco, care obişnuieşte să cumpere cărţi... prietenilor:

Tatiana Eţco: “Pe aripile vântului” de Margaret Mitchell.. M-a impresionat filmul. De obicei ştiu care va fi concluzia până a citi cartea – mult mai tare îmi va plăcea cartea. Probabil pentru că regizorul face filmul aşa cum îl vede el, pe când tu implici emoţiile tale personale atunci când citeşti. M-am lăsat impresionată de cărţi şi uit câţi bani am, uit absolut de tot şi mă trezesc că ies din librărie cu mai multe cărţi decât îmi planificasem.”

Europa Liberă: S-a întâmplat să mergi după o haină sau un ruj, dar să cumperi două-trei cărţi?

Tatiana Eţco: “S-a întâmplat... dar cred că atunci nu mă mai gândesc la haine, la rujuri... e o alt fel de prioritizare. Sunt convinsă, am testat şi nu mă dezic de asta - O carte este cel mai bun şi util cadou!”

Europa Liberă: Dar de unde îţi dai seama ce carte îi va plăcea omului?

Tatiana Eţco: “Uneori aleg ceea ce îmi place mie, o carte pe care mi-o doresc dar pe care nu mi-o pot permite. Cu o ocazie specială o dăruiesc cuiva. Alte ori ştiu sigur că omul îşi doreşte o carte anume dar nu şi-o poate cumpăra, nu are timp sau bani. Alteori pur şi simplu apelez la intuiţie. Nu tuturor poţi să le dăruieşti cărţi. Eu mă văd pe mine când dăruiesc o carte. Apropo, nu e cadoul împlinit dacă nu participi şi tu, dacă nu o citeşti şi tu!”

Europa Liberă: Deci toate cărţile pe care le-ai dăruit până acum au trecut prin mâna ta?

Tatiana Eţco: “Unele le citesc după ce le dăruiesc. Las prima lectură omagiatului după care o cer la citit. Alteori mi-o cumpăr şi eu după ce sunt convinsă că i-a plăcut şi mi-o recomandă mie s-o citesc.”
XS
SM
MD
LG