Linkuri accesibilitate

21.06 - București: PNȚCD și nevoia reformei sale


Șerban Orescu
Șerban Orescu

Noua conducere Diaconescu-Mureşan – Opriş seamănă însă ca două picături de apă cu cea anterioară, iar PNŢCD-ul merge spre o nouă sancţiune electorală şi la toamnă”.


21 iunie 2000

Actualitatea românească
(Moderator: Radu Călin Cristea; Comentariu: Şerban Orescu).

PNȚCD și nevoia reformei sale.

PNŢCD trebuie să tragă cât mai repede consecinţele înfrângerii din alegerile locale, dacă vrea cel puţin să rămână o forţă importantă în viitoarea opoziţie. Şerban Orescu nu se mai îndoieşte de victoria stângii în alegerile generale din tomnă, o victorie care anunţă, în opinia sa, renunţarea la multe reforme necesare.

Pentru aşi apăra şansele, PNŢCD trebuie să acţioneze rapid si hotărât şi să accepte ideea unor schimbări necesare de personal. „Situaţia ar fi fost alta dacă partidul şi-ar fi primenit conducerea la conferinţa naţional de la sfârşitul anului trecut. Noua conducere Diaconescu-Mureşan – Opriş seamănă însă ca două picături de apă însă cu cea anterioară. Cu această conducere, PNŢCD-ul merge spre o nouă sancţiune electorală şi la toamnă”.

Un alt punct nevralgic al ţărăniştilor este că actuala conducere a partidului se bucură de sprijinul Cotrocenilor. „Pe de altă parte se poate argumenta că PNŢCD a căzut atât de mult încât poate sprijini orice candidat la preşedinţie, fără a pierde ceva”.

„Experienţa arată că mediocritatea liderilor este permisă partidelor puternice. Or, PNŢCD a mai încetat de a fi unul. Pentru a se putea redresa, un partid în situaţia PNŢCD are nevoie ca un partid nou, de lideri de calitate”.
XS
SM
MD
LG