Linkuri accesibilitate

23.06 - București: Despre Alianța pentru România cu Teodor Meleșcanu


Teodor Meleșcanu în 2007
Teodor Meleșcanu în 2007

T. Meleșcanu: Un partid „cu o abordare pragmatică, abordare capabilă să preia tot ceea ce există în arsenalele diverselor ideologii pentru a veni cu soluţii de eficienţă economică şi de politici sociale adecvate”.


23 iunie 2000

Actualitatea românească. (Moderator: Radu Călin Cristea; realizator interviu: Nestor Ratesh).

Despre Alianța pentru România cu Teodor Meleșcanu.

Într-un interviu acordat Europei Libere, liderul Alianţei pentru România (ApR), Teodor Meleşcanu a asemuit PDSR-ul partidului socialst din Bulgaria în timp ce pune partidul său mai degrabă în familia social-democraţiei occidentale .

Un partid mai aproape de centru „cu o abordare pragmatică, abordare capabilă să preia tot ceea ce există în arsenalele diverselor ideologii pentru a veni cu soluţii de eficienţă economică şi de politici sociale adecvate”.

După alegerile din toamnă, ApR este deschis oricăror posibilităţi dar a sugerat că „se simte mai aproape de ofertele liberale ale centrului dreapta, în ce priveşte politicile economice şi garantarea dreptului la proprietate”.

„Noi suntem conştienţi de faptul că trebuie redistribuită mai echitabil bogăţia care se creează în societate, redistribuită după principii social-democrate dar înainte de redistribuire trebuie creată bogăţia, de aici necesitatea unor politici liberale...”

Faţă de programul PDSR, Teodor Meleşcanu are reţineri serioase. „Nu cred că ne putem întoarce la economia din anii 1992-1996”.
XS
SM
MD
LG