Linkuri accesibilitate

Pentru o introducere treptată a cursurilor de religie în școli (Timpul)


Prețuri nejustificat de mari pe piața imobiliară (Economist)


Luni a fost dat startul lucrărilor de reconstrucţie a traseului Orhei-Rezina, apreciat drept cel mai avariat drum naţional din Moldova, scrie Ion Draghişteanu în ziarul Economist. Lucrările de reconstrucţie, adaugă autorul, vor fi efectuate de o firmă, unul dintre fondatorii căreia este omul de afaceri Victor Şelin, liderul Partidului Social Democrat.

Tot în Economist, Victor Ursu scrie că pe piaţa imobiliară există o discrepanţă între preţul cerut şi cel care sunt gata să-l plătească clienţii. Potrivit agenţiilor imobiliare cei mai mulţi clienţi cer preţuri nejustificate pentru imobilele care le-au scos la vânzare. Majoritatea dintre ei nu sunt dispuşi să cedeze din preţ argumentând că au investit sute de dolari pentru renovare şi reparaţie. Şi încă ceva, imobilele nu se vor mai ieftini, scrie ziaristul, deoarece nu există o creştere a oferteu de imobil, care ar stimula diminuarea de preţ.

Moldova Suverană scrie că la ora actuală „de facto şi de jure, Constituţia şi legile ţării se află la cheremul lui Mihai Ghimpu şi Vladimir Filat, care sunt încălcate, sfidate şi modificate în funcţie de interesele lor personale sau de partid”.

Irina Condrea scrie în Timpul că cel mai bine ar fi ca introducerea religiei în şcoală să se facă treptat, pe etape (dar şi acestea trebuie elaborate) şi că nu ar trebui să se limiteze doar la bazele ortodoxiei, ci să se elaboreze un curs care ar cumula valorile spiritual-culturale ale creştinismului în ansamblu.

Ziarul de limba rusa Panorama observă că atât comuniştii cât şi non comuniştii şi-au unit forţele într-o luptă informaţională împotriva proaspătului lider al Partidului Umanist, Valeriu Pasat, considerat de presa rusă a fi liderul forţei a treia.
XS
SM
MD
LG