Linkuri accesibilitate

Revanșa comunistă este imposibilă (Moldavskie Vedemosti)


Moldova - Newsstand in Chisinau, 2009
Moldova - Newsstand in Chisinau, 2009

După Germania, România cere și ea evacuarea militarilor ruși din Transnistria (Jurnal de Chișinău)


În Săptămâna, Viorel Mihail îi întreabă pe liderii Alianţei pentru Integrare Europeană la ce sunt utile informaţiile că Moldova a obţinut succese în procesul de integrare în Europa. Înainte de a le da oamenilor vize, e de părere Viorel Mihail, guvernanţii ar trebui să le dea de mâncare. Ca să nu se ducă cu cerşitul în Europa.

Autorul care îşi atribuie pseudonimul „Doru deLenin”, scrie în Timpul că desigur, Alianţa a făcut un lucru mare înlăturând fostul regim de la guvernare, dar ... şi-a tras blidul mai aproape. Autorul scrie că s-a plictisit de „alianţa beton” care a făcut ce a făcut, dar nu a schimbat sistemul şi angajaţii comuniştilor.

Ziarul de limba rusa Panorama scrie că aria carosabilă a capitalei ar trebui să suporte potrivit normativelor un trafic de 100 de mii de unităţi de transport, în realitate însă la Chişinau sînt exploatate 240 de mii de unităţi şi altele 100 de mii se mai afla în tranzit.

Revanşa comunistă este imposibilă, scrie ziarul Moldavskie Vedomosti, motivînd între altele această concluzie cu şubrezirea continuă a popularităţii de altă dată a lui Vladimir Voronin şi imposibilitatea oricăruia dintre ortacii săi de a prelua locul de locomotivă a formaţiunii.

Săptamînalul Kommersant plus pledează pentru constituirea unui Comitet al salvării care şi-ar asuma rolul să stavilească efectele crizei globale în lipsa unui program coerent de salvare în mediul politic.

Petru Bogatu scrie în Jurnal de Chişinău că la doar o zi după ce în presa internaţională au apărut informaţii potrivit cărora Germania a cerut Rusiei să-şi retragă trupele din Transnistria, acelaşi lucru îl face şi România. Bucureştiul cere Moscovei, într-un document oficial, să-şi evacueze militarii şi muniţiile din estul Republicii Moldova, taxându-le drept o ameninţare la adresa ţării sale.
XS
SM
MD
LG