Linkuri accesibilitate

Președintele a forțat liderii AIE să joace pe terenul lui (Timpul)


Un tînăr moldovean decedat salvează alte vieți (Komsomolskaia Pravda)


În Timpul, Constantin Tănase scrie că prin decretul semnat săptămâna trecută de Mihai Ghimpu, privind declararea zilei de 28 iunie 1940 drept Zi a ocupaţiei sovietice, preşedintele interimar i-a forţat pe cei ceilalţi lideri ai Alianţei să joace pe terenul şi în favoarea lui. Însă acesta nu e un motiv pentru a nu recunoaşte că pe 28 iunie 1940 a avut loc ocuparea Basarabiei de către URSS şi pentru a nu cere ca Rusia, succesoarea de drept a URSS, să-şi retragă forţele armate de pe teritoriul Republicii Moldova.

Tot în Timpul, Dumitriţa Chicu scrie că pe parcursul ultimului deceniu în Republica Moldova au fost înregistraţi peste 6 mii de inventatori care, datorită implementării noilor tehnologii pe care le-au elaborat, au contribuit la completarea bugetului statului cu peste 18 milioane de lei.

Ziarul de limba rusa Komsomolskaia Pravda relatează despre tragedia unui tânăr moldovean decedat în Italia. Părinţii acestuia au luat decizia să doneze organele tânărului pentru a salva vieţile mai multor bonavi. Ei spun că, de fapt, au îndeplinit rugămintea fiului lor care, inspirat de un film artistic le-a spus de nenumărate ori pe când era în viaţă că şi-ar dori să devină un donator.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG