Linkuri accesibilitate

4.07 - București: Intîlnire Mugur Isărescu-Emma Nicholson și problema copiilor


Un grup de cooperare la nivel înalt, din care face parte premierul Isărescu şi Emma Nicholson, se va ocupa să ajute guvernul român să integreze legislaţia internaţională.4 iulie 2000

Actualitatea. (Moderator: Radu Călin Cristea; corespondent: Ara Şeptilici).

Intîlnire Mugur Isărescu-Emma Nicholson și problema copiilor
.

Premierul Mugur Isărescu s-a întâlnit cu baronesa Emma Nicholson, prim vicepreşedinte al comisiei de afaceri externe din Parlamentul European.

Nicholson a avut cuvinte de apreciere pentru progresele făcute de România dar a reamintit că între ţările candidate la aderarea la Uniunea europeană, România este singura care are o problemă cu copii instiuţionalizaţi. Ea a cerut din nou incorporarea legislaţiei internaţionale privind drepturile copiilor în legislaţia naţională și a anunţat crearea unui grup de cooperare la nivel înalt, din care face parte premierul Isărescu şi ea, care se va ocupa să ajute guvernul român să integreze legislaţia internaţională.

Emma Nicholson şi-a exprimat de asemeni tot sprijinul pentru admiterea rapidă a României în NATO.

Referitor la posibilitatea revenirii stângii la putere, în România, d-na Nicholson a precizat că Uniunea Europeană este deschisă să colaboreze cu orice guvern ales democratic şi care sprijină democraţia.
XS
SM
MD
LG