Linkuri accesibilitate

Vama din toamnă: referendumul (Timpul)



În Timpul, Constantin Tănase recunoaşte că la cele spuse critic până acum la adresa lui Marian Lupu, Vladimir Filat şi Mihai Ghimpu ar mai avea multe de adăugat, dar că se abţine, pentru că mai este de trecut o vamă în această toamnă, desigur referindu-se la referendumul din 5 septembrie şi alegerea şefului statului, astfel să nu fie admisă revenirea comuniştilor la putere, scrie editorialistul.

Tot Timpul, Natalia Hadârcă relatează despre cazul unui bărbat din oraşul Străşeni care, nemaiputînd să-şi suporte mama bătrână, a adus-o, vineri dimineaţă, la Chişinău şi a lăsat-o pe scările Casei Guvernului, ca statul să aibă grijă de ea. La amiază, când poliţiştii au dus-o acasă, cei doi feciori ai bătrânei au închis poarta şi au refuzat s-o primească în casă, mai scrie ziarista.

Ziarul Komsomolskaia Pravda îl citează pe sanitarul şef al Federaţiei Ruse, Ghenadi Onişcenko care a declarat vizavi de importul vinurilor moldoveneşti că dacă în următoarele două săptămâni Republica Moldova nu va lua măsuri pentru redresarea situaţiei şi la o sticlă de vin de calitate va fi importată încă una cu vin contrafăcut, vor fi introduse măsuri de interdicţie.
XS
SM
MD
LG