Linkuri accesibilitate

21.07 - București: Traian Băsescu decide eliminarea comercianților stradali din București.


Traian Băsescu
Traian Băsescu

Traian Băsescu a ţinut să precizeze că situaţia trebuie rezolvată numai în baza legii, nu de pe poziţii de forţă, prin proteste de stradă, cum încearcă organizaţiile comercianţilor.


21 iulie 2000

Actualitatea. (Moderator: Radu Călin Cristea; corespondent: Liana Ionescu).

Traian Băsescu decide eliminarea comercianților stradali din București.

Primarul general al capitalei, Traian Băsescu îi va soma pe toţi comercianţii ilegali din Bucureşti să-şi înceteze activitatea, la 48 de ore din momentul notificării. Vis-a-vis de primărie s-a organizat o demonstraţie de protest. Întâlnirea dintre comercianţi si primarul general s-a încheiat fără un rezultat concret.

S-a vorbit în principiu de cinci zone prioritare din capitala, care să fie evacuate. Băsescu a ţinut să precizeze că situaţia trebuie rezolvată numai în baza legii, nu de pe poziţii de forţă cum încearcă organizaţiile comercianţilor, prin proteste de stradă.

Comercianţii stradali contestă însă poziţia primăriei, argumentând că funcţionează legal, cu permisiuni de la primăriile de sector. Mai mult, cu opt luni în urmă au fost obligaţi să achiziţioneze tonete tip, care au costat ca. 2.000 de dolari, bani care nu au fost încă amortizaţi.

Este vorba de circa 20 mii de proprietari de chioşcuri şi tarabe.
XS
SM
MD
LG