Linkuri accesibilitate

Patriotismul de la raft nu prinde la moldoveni (Economist)


Redobîndirea cetățeniei românești văzută de presa străină (Timpul).


Kiril Tazlovan scrie în Moldavskie Vedomosti că pregătirile pentru referendumul din 5 septembrie căpătă nişte forme uneori profund denaturate. Unul dintre cele mai neplăcute aspecte ar fi speculaţiile despre disensiunile interetnice.

Săptămânalul Economist scrie că din cauza salariilor mici, patriotismul de la raft nu prinde la moldoveni, care nu se prea reped să cumpere produsele autorhtone şi le preferă pe cele de import din cauza că au preţul mai mic comparativ cu cele moldoveneşti.

Tot în Economist, redactorul-şef Vlad Bercu îi dă dreptate analistului Vlad Lupan care spune că „problema vinurilor va dispărea doar atunci când Federaţia Rusă va fi mulţumită pe plan politic de relaţia cu Moldova. Orice partid, nu are importanţă care, dacă va milita pentru integrarea europeană a Moldovei va fi tratată cu multă răceală” conchide analistul.

Constantin Tănase observă în Timpul că, într-un scurt timp, trei mari publicaţii europene – „Der Spiegel”, din Germania, „The Daily Telegraph” din Marea Britanie şi „Il Giornale” din Italia pornesc ca la comandă un atact virulent la adresa României şi, indirect, asupra Moldovei, în problema redobândirii cetăţeniei româneşti.

În Panorama citiţi opiniile deputaţilor Ion Hadârcă Mihai Godea şi Igor Corman despre rezultatele sesiunii primăvară-vară a Parlamentului şi dacă Coaliţia de guvernământ a reuşist să facă faţă problemelor ţării.
XS
SM
MD
LG