Linkuri accesibilitate

Transparență înțesată cu pete negre


Traseismul ca formă de impotență politică

Jurnalistul si bloggerul Vitalie Cojocari a pus la incercare transparenta noilor autoritati. A vrut sa afle, prin email, salariile ministrilor si viceministrilor. Doar Ministerul Sanatatii, al Tehnologiilor Informationale si Ministerul Tineretului si Sportului au reactionat promt si au raspuns cu cifre exacte, variind intre 6500 si 7100 lei lunar. Celelalte institutii de stat fie nu au raspuns, fie au directionat jurnalistul spre alte institutii, care ar fi mai indicate sa raspunda la intrebare. Vitalie Cojocari se adreseaza retoric prim-ministrului Filat: Nu-i asa ca demersul meu nu este un strigat in pustiu? Nu-i asa ca veti lua masuri?

”Pe langa faptul ca PLDM obtine un avataj numeric in fata partidelor partenere si celor rivale, atragerea fostilor social-democrati reprezinta o lovitura de imagine indreptata contra aliatilor apropiati ai comunistilor – PSD”, este un fragment din articolul scris de politologul Denis Cenusa. Concluzia este trista, dar adevarata: incolori din punct de vedere doctrinar, fostii agenti ai formatiunilor impotente pasesc pragul altor cluburi politice pentru a simti puterea reala din care nicioadata n-au gustat.

In portalul “Transitions Online” scrie un student care isi face doctoratul la Universitatea din Michigan. El considera ca Moldova inca se confrunta cu ramasitele sovietice, fie sub forma de partidele politice, sistem judiciar sau cultura politica, elitele nefiind in stare sa raspunda la o remarca publica ofensatoare din partea unui oficial strain.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG