Linkuri accesibilitate

Datele memorabile la moldoveni (Timpul)


Depășire incertă a etapei post-sovietice (Jurnal de Chișinău)

Constantin Cheianu care în Timpul scrie că destinul lui 29 iulie încă nu este decis, iată de ce ieri nu s-a jubiliat. De fapt, scrie Cheianu, în funcţie de modul în care vor vota moldovenii la toamnă, va fi clar dacă s-a încheiat cu aşa zisul război „al datelor”, pentru că: „toate datele la moldoveni au parte de o umbră care le estompează relieful şi aerul de sărbătoare”.

La acelaşi subiect, Nicolae Negru scrie în Jurnal de Chişinău că la un an de la alegerile din 29 iulie, perspectiva Republicii Moldova nu este încă suficient de clară. Nu se poate spune cu certitudine că etapa postsovietică a fost depăşită şi că societatea moldovenească este hotărâtă să dea uitării trecutul, conformându-se noilor realităţi, e de părere Nicolae Negru.

Vsevolod Ciornei în Săptămâna scrie că membrii Alianţei pentru Integrare Europeană care se arată surprinşi de formula staffurilor separate sunt cei cu perspective cam firave în alegeri – AMN se cam destramă şi la nivel de fracţiune, şi la nivel de organizaţii în teritoriu şi PD, al cărui președinte ar fi preferat să concureze singur din partea Alianţei contra unui candidat PCRM”.

Vladimir Thoric în ziarul Panorama constată că după alegerile din 29 iulie de anul trecut, când a fost înfiinţată Alianţa pentru Integrare Europeană, mulţi au crezut că acest Zmeu nou născut va schimba neapărat mlaştina moldovenească. Însă nimic nu s-a schimbat scrie Vladimir Thoric, iar încercările unor politicieni de a schimba viaţa spre bine seamănă mai mult cu „bălăceala unui copil în mocirlă”.
XS
SM
MD
LG