Linkuri accesibilitate

31.07 - București: Starea social-democraţiei


Noul pol de stânga se face cu preţul compromiselor de tot felul.31 iulie 2000

Actualitatea. (Moderator: Cristian Teodorescu; Comentariu: Neculai Constantin Munteanu).

Starea social-democraţiei

„... polul politic social-democrat a devenit realitate, e drept microscopică, prin mezalianţa dintre socialiştii lui Tudor Mohora şi social-democraţii lui Alexandru Atanasiu. Cele două partide au fuzionat şi urmează nuntă mare între noul partid şi cel al lui Ion Iliescu”.

Pentru partidul social-democrat, creat de Sergiu Cunescu în respect faţă de valorile democratice şi membru al marii familii a internaţionalei socialiste, fuziunea este o „decădere”.

„Între social-democraţi şi PDSR se încheie astfel o nouă căsătorie din interes care arată că în viaţa politică românească, negrul şi albul s-au nuanţat. ... Sunt evidente raţiunile practice pentru care partidul lui Atanasiu, formaţiune cu istorie şi mesaj, implicată la guvernare de 4 ani de zile, consimte să-şi împartă prestigiul şi actele de identitate cu celelalte două partide. Partidul riscă să rămână în afara Parlamentului la următoarele alegeri parlamentare...”

„Noul pol de stânga se face cu preţul compromiselor de tot felul, abandonuri inimaginabile acum 5 ani, pe când social-democraţii, alături de liberali şi ţărănişti, erau decişi să schimbe faţa ţării. Acest lucru nu s-a întâmplat, nu pentru că faţa ţării nu s-ar fi schimbat în mai rău în patru ani de zile, ci pentru că nici ţărăniştii , nici liberalii şi nici social-democraţii nu mai sunt ce erau odinioară”.
XS
SM
MD
LG