Linkuri accesibilitate

3.08 - București: Dilemele lui Mugur Isărescu


Mugur Isărescu
Mugur Isărescu

În ciuda presiunilor făcute de partidul ţărănesc, Mugur Isărescu nu s-a decis încă dacă acceptă sau nu să candideze la preşedinţie.


3 august 2000

Actualitatea. (Moderator: Radu Călin Cristea; corespondent: Sabina Fati).

Dilemele lui Mugur Isărescu.

Dilemele primului ministru Mugur Isărescu, un tehnocrat se pare din ce în ce mai indispus de „harababura” politică în care ar putea fi atras, cu un profit personal mai de grabă limitat.

În ciuda presiunilor făcute de partidul ţărănesc, Mugur Isărescu nu s-a decis încă dacă acceptă sau nu să candideze la preşedinţie. Surse apropiate de Cotroceni susţin că preşedintele Constantinescu i-a cerut premierului să-şi anunţe candidatura înainte de congresul extraordinar al liberalilor, programat pentru 18 august.

Preşedintele PNL, Mircea Ionescu Quintus a declarat Europei Libere că după discuţiile pe care le-a avut cu Isărescu se pare că primul ministru ar prefera să rămână în fruntea guvernului , să continue reformele şi eforturile de integrare europeană.

Surse din partidul Naţional Liberal au declarat pe de altă parte că Mugur Isărescu ar susţine candidatura lui Teodor Stolojan la preşedinţie dacă ar fi mai multe partide care să susţină, în campania electorală acest tandem: Stolojan preşedinte – Isărescu premier.
Mai mult, ca acest proiect să devină realitate, liberalii afirmă că ar susţine candidatura lui Stolojan chiar dacă acesta nu devine membru PNL.

Numai că ţărăniştii refuză să susţină candidatura lui Stolojan pentru preşedinţie, chiar dacă Mugur Isărescu va refuza să candideze.
XS
SM
MD
LG