Linkuri accesibilitate

Nu cunosc, nu vorbesc și nu înțeleg limba română (Ziarul de Gardă)Aneta Grosu scrie in Ziarul de Gardă că după ce a aflat că omul de afaceri Vlad Plahotniuc l-a actionat in judecată pe Sergiu Mocanu – s-a intrebat de unde cunoaste Sergiu Mocanu atat de multe lucruri, apropo, greu de verificat, despre Plahotniuc – care se crede ca are relatii stranse cu structuri secrete, care ii permit sa-si camufleze orice activitate tenebră.

Iar Alina Radu scrie despre nesimţirea la putere. Preşedintele Lugii Tineretului Rus din Moldova, a tinut o conferinţă de presă in care a vorbit despre problema politicienilor etnici ruşi care nu cunosc, nu vorbesc si nu inteleg limba romana. Alina Radu se intreaba, de ce oare acest reprezentatnt al etnicilor rusi n-a vorbit despre Armata Rusă care stationează ilegal de 20 de ani pe teritoriul Moldovei sau despre monumentul lui Puskin care tine locul lui Eminescu in centrul orasului.

În Moldova Suverana, Mihai Conţiu scrie ca dupa instalarea lui Filat la guvernare absolut toti mafioţii fugiţi peste graniţă de teama legii si-au facut apariţia, indiferent ca multi erau dati in urmarire generală. De o bună bucată de timp, si-au facut aparitia prin marile oraşe moldoveneşti feţe de fraţi români, reprezentanţi de seama ai lumii interlope a romilor din România, observă Mihai Conţiu.

Politologul Denis Cenuşă scrie pentru portalul Azi.md că Berlinul nu ia atitudine referitor la cetăţenia pe care o oferă România moldovenilor pentru ca emigranţii moldoveni aleg alte destinaţii geografice, Italia, Spania, ocolind Germania.

Nu demult raurile au iesit din matcă, scrie Aurelian Silvestru în Literatura şi Arta. In faţa marilor primejdii există două feluri de a te comporta. Unul rusinos pe care il accepta doar robii si altul plin de demnitate, cei ce ştiu ca Ţara şi Independenţa sunt sinonime.

Pe aceeași temă

XS
SM
MD
LG