Linkuri accesibilitate

17.08 - București: Tensiuni în PNL în ajun de congres extraordinar


Alexandru Paleologu a declarat Europei Libere: „Nu accept, sub nici o formă, ca să facem din partidul liberal o formaţiune de centru stânga”.


17 august 2000

Actualitatea. (Moderator: Cristian Teodorescu; Reporter: Liana Ionescu).

Tensiuni în PNL în ajun de congres extraordinar.


În ajunul congresului extraordinar al Partidului Naţional Liberal, tensiunile cresc în partid. Majoritatea seniorilor respinge candidatura lui Teodor Stolojan la preşedinţie, din partea liberalilor. Cu toate acestea, majoritatea liberalilor par să-l sprijine pe Stolojan.

Aşa că aceasta va fi principala problemă a congresului. La congres va fi discutată şi strategia de alianţe. Recent, Senatul liberal a decis, cu majoritate de voturi, să sprijine candidatura actualului premier Mugur Isărescu la preşedinţie. Senatul, format din aşa-numiţii „seniori” ai partidului cum sunt Alexandru Paleologu sau Dan Amedeo Lăzărescu nu sunt de acord nici cu apropierea partidului de Alianţa pentru România.
Alexandru Paleologu a declarat Europei Libere că nu poate fi de acord cu „stângizarea” partidului: „Nu accept, sub nici o formă, ca să facem din partidul liberal o formaţiune de centru stânga”.

Prim vice preşedintele PNL, Valeriu Stoica respinge acuzaţiile că ar trege partidul spre stânga: „Toate sondajele de opinie arată că orientarea din ultimul timp a PNL este justă, în acord cu noua realitatea economică, socială şi politică din România, este în acord cu nevoia de a transforma sistemul politic românesc într-un sistem eficient, care să producă rezultate pentru cetăţenii României”.

Nu este de aşteptat o nouă ruptură în partid dar nici una din părţi nu este dispusă să cedeze cu orice preţ.
XS
SM
MD
LG