Linkuri accesibilitate

Cazul Plahotniuc un potențial tsunami (Jurnal de Chișinău)



Ne dam bine seama ca batalia cea mare din aceasta toamna se va da intre cele 2 optiuni si doua mari grupuri politice. Optiunea pro-Uniunea Europeană si optiunea pro ex-Uniunea Sovietică. Iar gruparea liberal-democratica va trebui să tina piept ofensivei declanşate de forţele de stanga, stângiste şi deja stânjenitoare, scrie Arcadie Gherasim in Timpul. Cu alte cuvinte, Kremlinul pregateste o ofensiva serioasa impotriva puterii de la Chisinau, dorind să deturneze Moldova de pe calea proeuropeana si sa o readuca in mrejele imperiale are Rusiei.

Petru Bogatu scrie in Jurnal de Chisinau că Plahotniuc şi cazul lui sunt un potenţial tsunami anunţat, pentru oligarhia autohtona, dar care poate sa nu se producă niciodată. In loc sa se dezlanţuie cu toata puterea sa justiţiară, riscă sa ramana o furtuna intr-un pahar cu apă. Iar Nicolae Negru scrie că partidele politice par sa profite de scandalul Plahotniuc pentru a nu acorda atentie evenimentului din 5 septembrie.

Despre referendumul din septembrie scrie si Moldova Suverana, care consideră că se arunca bani cu nemiluita in propagandă, numai pentru că ei, politicienii, să-şi facă imagine pentru viitoarele alegeri anticipate prezidenţiale.
XS
SM
MD
LG