Linkuri accesibilitate

Discordie interetnică dospind ca o bâhlitură (Timpul)


Război secret ruso-român (Jurnal de Chișinău).


Ce au facut partidele Alianţei pentru Integrare Europeană pentru unire pe perioada unui singur an, nu va obţine doamna Pavlicenco nici in zece ani de campanie curajoasă, scrie Nicolae Negru în Jurnal de Chisinau. Articolul despre unionism mai spune ca un unionist la putere face mai mult decat 10 unionişti in campanie electorala.

Petru Bogatu scrie, tot in Jurnal de Chisinau, ca asistam la un razboi secret ruso-roman. Asta pentru ca Rusia are nevoie de intreaga Romanie si de spatiul dintre Prut si Nistru pentru a-si promova interesele vitale la Marea Neagra si in sudul Europei.

Filat a transformat Moldova intr-o tara interlopa, scrie Moldova Suverana. Un premier contrabandist devenit inamicul public al Uniunii Europene. Totodata autorul scrie ca Americanilor si lui Băsescu le-ar convine un preşedinte ca Filat, pentru ca acesta e şantajabil, cu trecutul lui penal de contrabandist.

In Timpul, Constantin Tanase scrie ca impotriva mafiei trebuie de luptat, dar nu numai la televizor si nu numai in campanii electorale, si nu trecând dintr-o mafie in alta. Se pare, mai scrie Tanase, că la noi mafia e de 2 feluri. Rea şi bună, plăcut mirositoare.

Iar Arcadie Gherasim scrie ca daca la un moment dat n-ar fi apărut nişte moluşte politice, atunci procesul in care alolingvii invăţau limba de stat s-ar fi incheiat cu succes si astazi nu ne-am confrunta din nou cu o discordie interetnică care dospeşte ca o bâhlitură.
XS
SM
MD
LG