Linkuri accesibilitate

28.08 - București: Între Scylla ţărănistă şi Caribda liberală


Neculai Constantin Munteanu
Neculai Constantin Munteanu

Camarazi în ale tehnocraţiei, cei doi candidaţi la preşedinţie ai fostei Convenţii Democratice, Teodor Stolojan şi Mugur Isărescu sunt asmuţiţi la scenă deschisă de politicieni, în luptă pentru locul doi.


28 august 2000

Actualitatea. (Moderator: Cristian Teodorescu; Comentariu: Neculai Constantin Munteanu).

Între Scylla ţărănistă şi Caribda liberală.

„Nepotrivirea de caracter dintre ţărănişti şi liberali determină unul din paradoxurile viitoarei campanii electorale: deşi camarazi în ale tehnocraţiei, cei doi candidaţi la preşedinţie ai fostei Convenţii Democratice, Teodor Stolojan şi Mugur Isărescu sunt asmuţiţi la scenă deschisă de politicieni, în luptă pentru locul doi”.
Ţărăniştii şi liberalii au devenit captivii unei lupte „din care numai Ion Iliescu are de câştigat”.

Toţi ochii stau acum pe cei cu şanse de a intra în turul al doilea: între timp, Ion Iliescu care conduce stabil de mai multe luni în toate sondajele de opinie vrea să fie acum sigur că preferinţele se vor materializa în voturi.
Şi negociază cu toată lumea dispusă să-l susţină, de la sindicate la cele mai obscure partide mici. „A devenit de câteva săptămâni şi ceva mai evlavios, că dă bine la electorat...”

PDSR face curte partidului democrat şi chiar ApR, concentrându-şi atacurile pe Teodor Stolojan şi Mugur Isărescu. „Isărescu şi Stolojan sunt în acest moment cei mai vînaţi candidaţi. De ceilalţi au uitat toţi politicienii, spre bucuria lui Ion Iliescu.... personajul principal...”
XS
SM
MD
LG