Linkuri accesibilitate

31.08 - București: UDMR și alegerile prezidențiale


Marko Bela a declarat că PDSR nu îndeplineşte condiţiile necesare pentru a fi considerat un posibil partener de coaliţie.


31 august 2000

Actualitatea. (Moderator: Radu Călin Cristea; corespondent: Andrei Manolescu).

UDMR și alegerile prezidențiale.

În cadrul Consiliului reprezentanţilor UDMR din 9 septembrie se va decide dacă partidul va avea sau nu un candidat propriu la preşedinţie. Liderul partidului, Marko Bela a declarat însă că majoritatea din partid doreşte un candidat propriu. La o conferinţă de presă, Marko Bela a dat puţine şanse unei alianţe post electorale cu PDSR.

Decizia UDMR este aşteptată cu nerăbdare de restul partidelor, mai ales pentru că este formaţiunea politică cu cel mai constant şi loial electorat. Marko Bela a declarat: „În acest moment noi optăm în continuare pentru actuala coaliţie şi pentru formaţiunile actualei coaliţii. În acelaşi timp suntem conştienţi că este puţin probabilă continuarea, în aceeaşi formulă, a acestei coaliţii”.

Marko Bela a precizat că şi alte coaliţii sunt posibile, cu alte partide dar discuţiile trebuie să se facă pe „bază de programe”. În acest contex, Marko Bela a declarat că PDSR nu îndeplineşte condiţiile necesare pentru a fi considerat un posibil partener de coaliţie.
XS
SM
MD
LG