Linkuri accesibilitate

Comuniștii catadicsesc să participe la plenara Parlamentului


Marian Lupu (PD) declară că AIE a convenit ca legislativele anticipate să aibă loc la 21 noiembrie.


Toti cei 101 deputati vor participa joi la prima sesiune din aceasta toamna. La sedinta se va prezenta si fractiunea partidului comunistilor, care a boicotat mai multe luni sedintele plenare.

Igor Dodon: Fractiunea PCRM la sigur va veni. A fost decizia executivului politic in acest sens.

Europa Libera: Cu ce vine?

Igor Dodon: Veti vedea maine.

Europa Libera: Dar astazi de ce nu ne puteti spune?

Igor Dodon: Cu regret, astazi, noi am asteptat cu totii ca guvernarea va veni cu unele subiecte importante - bugetul, agricultura, sinistratii. Insa s-a venit cu o ordine de zi de umplutura pentru sedinta de maine a parlamentului. Ar fi gresit sa asteptam ca AIE se va trezi. Eu ma astept ca AIE va lua decizii iresponsabile.

L-am intrebat pe liderul fractiunii PLDM la ce se asteapta AIE de la prezenta fractiunii PCRM in plenul Parlamentului.

Mihai Godea: Comunistii vor face ceea ce au facut pana acuma, circ si sabotaj. Nu prea cred in bonomia si buna credinta a lor.

Europa Libera: Domnule Dodon, astazi dl Ghimpu a anuntat ca dizova Parlamentul din momentul ce va fi decizia Curtii Constitutionale.

Igor Dodon: In sfarsit.

21 Noiembrie este anuntata ca data alegerilor anticipate, este decizia AIE, confirmata de liderul PD Marian Lupu pentru Europa Libera.

Marian Lupu: Pe baza consensuala in cadrul discutiilor la sedinta AIE am ajuns la intelegerea ca aceste alegeri ar trebui sa fie organizate in data de 21 noiembrie.

Europa Libera: Ati luat in calcul ca in această zi creştin-ortodocşii îi prăznuiesc pe Sfinţii arhangheli Mihail şi Gavriil?

Marian Lupu: S-a discutat si acest lucru. Perioada votarii e de la ora noua dimineata pana la ora noua seara.

Preşedintele interimar Mihai Ghimpu a anunţat că avizul Curţii Constituţionale privind constatarea consecinţelor de dizolvare a legislativului va fi pronunţat la 14 septembrie.

Mihai Ghimpu: Am inaintat un demers Curtii Constitutionale pentru constatarea circumstantelor de dizolvare a parlamentului. Dupa cate am auzit din presa sedinta CC va avea loc pe 14 septembrie. Avand avizul CC ca presedinte interimar voi semna decretul cu privire la dizolvarea Parlamentului si numirea datei alegerilor.

Referindu-se la durata campaniei electorale, liderul democrat a menţionat că aceasta va rămâne de 60 de zile, aşa cum prevede Codul Electoral modificat în luna iunie curent, chiar dacă PLDM însistă pe reducerea campaniei până la 30 de zile.

Marian Lupu a mai spus că în cadrul AIE se discută şi despre crearea unui staff electoral comun pentru anticipate. „Decizia finală trebuie să reiasă din raţionamente şi nu din emoţii şi discuţii aprinse”, a mai spus Lupu.

Totodată, liderul PLDM Vlad Filat a declarat la ieşirea de la şedinţa AIE că partidul său va participa de unul singur în campanie.
Previous Next

XS
SM
MD
LG