Linkuri accesibilitate

Campania antimafie (Jurnal de Chișinău)


Timpul aniversează nouă ani de la apariție


Tema campaniei antimafie incă e la ordinea ziei. Nicolae Negru scrie in Jurnal de Chisinau ca Mocanu transforma lupta antimafie intr-o ciomageala politica. Faptul ca el trage dupa sine o serie de politicieni marginaşi, rataţi, care, pentru ocazia de a se afla un minut in lumina reflectoarelor lovesc cu plăcere in oricine, dar mai cu seama in Alianţă, ne intareste in opinia ca suntem martorii unui blitzkrieg antimafie care risca sa degenereze rapid intr-un fâs politic.

În Republica Moldova absolut toti diavolii vor sa fie ingeri, scrie Mihai Conţiu în Moldova Suverană. Aici forţa bruta ucide raţiunea. El intreabă: intelegeti de ce unul ca Tanase il uraste de moarte pe Voronin? Voronin s-a schimbat social potrivit cerinţelor timpului in care traim, dar nu si-a schimbat personalitatea sa autentica de lider politic credincios unor principia morale de o viaţa.

Constantin Tanase scrie despre aniversarea de 9 ani pe care o implineşte cotidianul Timpul astazi. Tanase scrie ca indata ce a aparut ziarul – primul si principalul dusman al Timpului a fost personal Vladimir Voronin, caruia, intr-o istorie sincera a presei moldovenesti, ar trebui sa i se acorde un capitol aparte. Potrivit lui Tanase, Voronin personal ii avertiza pe oamenii de afaceri care sponsorizau Timpul, ca daca nu incetează, le va inchide robinetul, si de fapt s-a tinut de cuvant.
XS
SM
MD
LG