Linkuri accesibilitate

Delegație UE la Chișinău


Iurie Leancă
Iurie Leancă

David Lidington și Werner Hoyer susțin eforturile Moldovei de integrare europeană.

David Lidington, Ministru de Stat pentru Europa la Ministerul de Externe al Marii Britanii, a declarat că prezenţa lui şi a Ministrului de Stat din Germania Werner Hoyer în Moldova demonstează faptul ca cele 2 ţări sustin progresul, reformele si parcursul european al Republicii Moldova.

Referindu-se la problema transnitreană, Lidington a spus că guvernul britanic sustine formatul internaţional de negocieri 5+2 si nevoia reluării cât mai curând a discuţiilor oficiale.

Werner Hoyer, Ministru de Stat la Ministerului Afacerilor Externe German a declarat că Berlinul este conştient de faptul ca in Moldova urmează alegeri parlamentare şi este sigura ca vor fi alegeri libere şi democratice. El a mai spus că saluta eforturile de integrare a Moldovei in Uniunea Europeana, dar ca acest drum va fi de lungă durata. Oficialul german a subliniat în acest context şi nevoia unei stabilităţi politice în ţară.

La aceeasi conferinţa, ministrul de externe Iurie Leancă, la una din intrebarile jurnalistilor despre situatia moldovenilor arestaţi in Egipt, a raspuns că autoritatile de la Chisinau sunt in contact zilnic cu autoritatile egiptene si cu tarile care au prezenta diplomatica in Egipt.

Iurie Leancă: „Deocamdata cea mai mare problema este ca autoritatile egiptene nu confirma prezenţa cetatenilor Moldovei pe teritoriul lor. Chiar astazi ambasadorul nostru la Bucureşti urmează să se intalnească cu ambasadoarea Egiptului pentru a le pune la dispozitie datele ce le-am obţinut noi.”

Agenţiile de ştiri au relatat saptamana trecută că 16 imigranţi ruşi şi moldoveni au fost reţinuţi în Egipt, după ce ar fi asasinat un traficant ce urma să-i treacă ilegal în Israel. Poliţia egipteană spune că imigranţii s-au predat autorităţilor egiptene de teama răzbunării din partea familiei traficantului.
Previous Next

XS
SM
MD
LG